BOLALAR PSIXOLOGIYASIDA O‘YIN FAOLIYATINING O‘RNI VA AHAMIYATI - Otaboyeva Dilshoda Sa'dulla qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda o‘yin faoliyatining psixologik va pedagogik ahamiyati tahlil qilinadi. O‘yin orqali bolalarning ijtimoiy, emotsional, kognitiv va ijodiy rivojlanish jarayoni yoritiladi. Maqolada o‘yin turlari, ularning bolaning tafakkuri, muloqoti va ijodiy fikrlashini rivojlantirishdagi roli, shuningdek, tarbiyachi va ota-onaning o‘yin jarayonidagi ta’siri muhokama qilinadi.