Talabalarda tasviriy san’at asarlarini estetik tafakkur orqali baholash ko‘nikmalarini rivojlantirish - Esanova Lobar Kulmurotovna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada talabalarda tasviriy san’at asarlarini estetik tafakkur orqali baholash ko‘nikmalarini rivojlantirish usullari tahlil qilinadi. Tadqiqotda san’at asarlarini tanqidiy tahlil qilish, reflektiv yondashuv, interaktiv muhokamalar va loyiha asosida o‘qitish metodlari asosida estetik tafakkur va baholash qobiliyatini oshirishga qaratilgan strategiyalar ko‘rib chiqiladi.