5–7 sinflarda kuzatuvdan ijodiy ifodagacha ketma ket san’at ta’limi - Boboqulov Javohir Hamzayevich (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 5–7 sinflarda san’at darslarini kuzatuvdan ijodiy ifodagacha ketma‑ket yondashuv asosida tashkil etish metodikasi tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘quvchilarning vizual idrokini rivojlantirish, rang, shakl va kompozitsiya bo‘yicha ko‘nikmalarni tizimli shakllantirish hamda ijodiy tafakkur va estetik his-tuyg‘ularini rivojlantirishga xizmat qiluvchi pedagogik metodlar yoritiladi. Maqolada bosqichma‑bosqich ta’lim jarayoni, interfaol mashg‘ulotlar, amaliy loyihalar va “teskari sinf” yondashuvi o‘quvchilarning san’atga bo‘lgan qiziqishi va ijodiy faoliyatini oshirishdagi samaradorligi ko‘rib chiqiladi.