RAQAMLI KUTUBXONALAR: AN’ANAVIY VA ZAMONAVIY XIZMATLAR INTEGRATSIYASI - Marjan Xudaybergenova Baltabaevna; Abdullaeva Nurjamal Maxsudovna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli kutubxonalar va ularning an’anaviy kutubxona xizmatlari bilan integratsiyasi yoritiladi. Raqamli kutubxonalar foydalanuvchilarga onlayn resurslarga, elektron kitoblar, maqolalar, audio va video materiallarga tezkor kirish imkoniyatini beradi. An’anaviy kutubxona xizmatlari bilan uyg‘unlashgan holda, ular foydalanuvchilarning ilmiy, ta’limiy va madaniy ehtiyojlarini qondirishda samarali vosita sifatida xizmat qiladi. Maqolada raqamli kutubxona platformalarining funktsional imkoniyatlari, foydalanuvchi tajribasi, xizmatlarning integratsiyasi va kutubxona faoliyatida texnologik yangiliklarning roli tahlil qilinadi.