JADIDCHILIK: MA’RIFATPARVARLIK VA ISLOHOTLAR HARAKATI - Akramjonova Muhlisa Ikromjon qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Anotatsiya: Mazkur maqolada XX asr boshlarida Turkiston hududida paydo bo‘lgan jadidchilik harakati, uning asosiy g‘oyalari, namoyandalari va tarixiy ahamiyati yoritiladi. Jadidlar millatni uyg‘otish, ta’lim-tarbiya, matbuot va ijtimoiy hayotni isloh qilish orqali jamiyatni rivojlantirishni maqsad qilgan. Maqolada jadidchilikning dolzarbligi, zamonaviy ta’lim va ma’naviyat bilan bog‘liqligi ham tahlil qilinadi.