5–7-sinf o‘quvchilarida rangtasvir mashg‘ulotlarida ijodiy ko‘nikmalarni rivojlantirish - Abdurahmonova Dildora Nizomjon qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola 5–7-sinf o‘quvchilarida rangtasvir mashg‘ulotlari orqali ijodiy ko‘nikmalarni rivojlantirish metodlarini tahlil qiladi. Maqolada interfaol metodlar, amaliy mashg‘ulotlar, loyiha asosida ishlash va kollaborativ yondashuvlar yordamida o‘quvchilarning rangni idrok etish, uyg‘unlashtirish va vizual ifoda qilish ko‘nikmalari qanday shakllantirilishi ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot shuni ko‘rsatadiki, pedagogik jihatdan to‘g‘ri tashkil etilgan mashg‘ulotlar o‘quvchilarning ijodiy va estetik salohiyatini samarali rivojlantiradi.