Bolalarda allergik kasalliklarning ortib borish sabablari va profilaktikasi - Odiljonova , Nozimaxon (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Bolalarda allergik kasalliklarning ortib borishi global muammo sifatida e'tirof etilmoqda. Zamonaviy tadqiqotlar shuni ko'rsatmoqda-ki, allergik reaksiyalar asosan atrof-muhit, genetika, oziq-ovqat va turli imun tizimining holati bilan bog'liq. Allergiyalarning ko'payishi urbanizatsiya, allergenlar va toksinlarga ko'proq ta'sirlanish, shuningdek, bolalar immun tizimiga ta'sir etuvchi omillar tufayli sodir bo'lmoqda.