HINDISTON MILLIY INNOVATSION TIZIMI MUAMMOLARI VA ISTIQBOLLARI: O‘ZBEKISTON UCHUN TAVSIYALAR - E’zoza Ortiqova Nodirovna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Hindiston Milliy Innovatsion Tizimi (MIT) so‘nggi o‘n yilliklarda tez rivojlanib, mamlakatni texnologiya, ilmiy tadqiqot va bilimga asoslangan sanoat sohalarida jahon yetakchilaridan biriga aylantirdi. Axborot texnologiyalari, farmatsevtika, biotexnologiya va qayta tiklanadigan energiya sohalaridagi yutuqlarga qaramay, Hindiston innovatsion tizimi bir qator tuzilmaviy, institutiyonal va ijtimoiy-iqtisodiy muammolarga duch kelmoqda. Ushbu tadqiqot Hindiston MITining muammolari va istiqbollarini tahlil qilib, O‘zbekiston kabi mamlakatlar uchun foydali bo‘lishi mumkin bo‘lgan strategiyalar va tajribalarni ko‘rsatadi. Tadqiqot Hindistonning siyosiy va institutiyonal tajribalarini o‘rganish orqali O‘zbekistonda ilmiy-tadqiqot ishlarini rivojlantirish, tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlash, texnologiyalarni joriy etish va institutlararo hamkorlikni yaxshilash bo‘yicha tavsiyalar beradi.