MEVALARDAN OLINADIGAN ACHITQING NONLARNING SIFAT XUSUSIYATLARIGA TA’SIRI - Norimov, Sh.U; Qadirova, G.I.; Qutlimuratova, Z.H.; Madirimova, M.I. (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur ishda mevalardan (uzum, olma, xurmo va boshqalar) tabiiy yo‘l bilan olingan achitqilarning non tayyorlashdagi roli va ularning mahsulot sifatiga ta’siri o‘rganildi. Tabiiy fermentatsiya jarayonida hosil bo‘lgan mikroorganizmlar nonning hajmi, rangi, hidi, ta’mi va oziqaviy qiymatiga sezilarli darajada ijobiy ta’sir ko‘rsatishi aniqlangan.