ANTIBIOTIKLARGA SEZUVCHANLIK TESTI - Matchonova Guli Abdulla qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Antibiotiklar infeksion kasalliklarni davolashda asosiy dori vositalaridan hisoblanadi. Biroq mikroorganizmlarning tezkor adaptatsiyasi va antibiotiklarga qarshilik (rezistentlik)ning ortishi klinik amaliyotda jiddiy muammo tug‘dirmoqda. Ushbu tadqiqotning maqsadi mikroorganizmlarning antibiotiklarga sezuvchanlik darajasini baholash va antibiotikoterapiyada qo‘llaniladigan samarali preparatlarni aniqlashdan iborat.