HIKOYA JANRINING O’ZIGA XOSLIGI VA UNING O’ZBEK ADABIYOTIDA O’RNI - Baxtiyorova Raxima Azamat qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Maqolada hikoya janrining badiiy-estetik jihatlari, tarixiy evolyutsiyasi va oʻzbek adabiyotidagi maʼnaviy-ijtimoiy ahamiyatini ilmiy manbalar asosida tadqiq etiladi. Tadqiqotda hikoyaning oʻziga xosligi uning ixchamligi, soʻz iqtisodi va konseptual chuqurligi orqali namoyon boʻlishi tahlil qilinadi. Bunda Abdulla Qahhor ("Bemor", "Anor"), Shukur Xolmirzayev ("Olaboʻji") kabi asarlarida psixologik realizm tamoyillarining aks etishi misol qilib koʻrsatiladi.