Tadbirkorlik faoliyatini rivojlantirishda yoshlar madaniyatining o‘rni - Abdurahimova , Shirinoy; Qozoqov , Sobirjon (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada yoshlar madaniyatining tadbirkorlik faoliyatini rivojlantirishdagi o‘rni chuqur tahlil qilingan. Yoshlarning madaniy qadriyatlari, innovatsion tafakkuri, ijtimoiy faolligi va milliy o‘zligiga tayanish qobiliyati tadbirkorlik jarayonlariga qanday ta’sir ko‘rsatishi yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida yoshlarga yaratilayotgan imkoniyatlar, davlat dasturlari, ijtimoiy loyihalar, ta’lim va innovatsion ekotizimlar orqali yoshlarning tadbirkorlik faoliyatini qo‘llab-quvvatlash tajribasi o‘rganilgan.