ERKIN VOHIDOV SHE’RIYATIDA POETIK SINTAKSIS VA INVERSIYANING LINGVOPOETIK O‘RNI - Nazarova , Sabrina (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada Erkin Vohidov she’riyatida poetik sintaksisning muhim unsuri sifatida inversiyaning qo‘llanishi lingvopoetik tahlil qilinib, uning estetik va semantik xususiyatlari ochib berilgan. Shoirning turli she’rlaridan olingan misollar asosida so‘z tartibining o‘zgarishi orqali badiiy nutqning ta’sirchanligi, hissiy bo‘yoqlari va ma’nodagi chuqur hissiylikning kuchayishi ko‘rsatib o‘tiladi. Tadqiqotda, shuningdek, inversiyaning boshqa sintaktik vositalar bilan uyg‘unligi va uning milliy poetik tafakkurdagi o‘rni yortiladi.