TERMINOLOGIYA VA LEKSIKOGRAFIYANING TARAQQIY TOPISHI - Sogʻinboyeva, Shahzoda (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Maqolada Oʻzbekiston Respublikasida mustaqillik yillarida oʻzbek terminologiyasi va leksikografiyasi sohalarida amalga oshirilgan keng koʻlamli ishlar tahlil etiladi. Unda fan, texnika, ishlab chiqarish va ijtimoiy hayotdagi yangilanishlar natijasida yangi terminlarning paydo boʻlishi, ularni ilmiy tahlil qilish va tartibga solish zarurati yoritilgan. Shuningdek, Oʻzbekiston Respublikasi Vazirlar Mahkamasi huzuridagi Atamashunoslik qoʻmitasining faoliyati, terminologik lugʻatlar yaratishdagi muhim oʻrni va ayrim kamchiliklar koʻrsatib oʻtiladi.