CHEXOVNING "GAROV" HIKOYASINING BADIIY-FALSAFIY JIHATLARI - Xurshida (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Anton Pavlovich Chexov (1860-1904) rus va jahon adabiyotining eng yirik namoyandalaridan biri bo'lib, uning ijodiy merosi badiiy realizmning cho'qqisi hisoblanadi. "Garov" hikoyasi (1889) Chexovning bo'lish mavzusidagi chuqur falsafiy tahliili va inson mavjudligining mohiyatini anglashga qaratilgan asarlaridan biridir. Ushbu hikoya nafaqat o'z davri, balki zamonaviy dunyo uchun ham dolzarbligini saqlab qolgan universal muammolarni qalamga oladi