O‘QUVCHILARNING FANLARARO TAFAKKURINI YUKSALTIRISHDA AXBOROT TEXNOLOGIYALARINING ROLI - Egamov, Sultonjon (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada o‘quvchilarning fanlararo tafakkurini shakllantirish va rivojlantirish jarayonida axborot texnologiyalarining o‘rni tahlil qilingan. XXI asrda ta’lim jarayonining asosiy talabi – o‘quvchilarda keng dunyoqarash, ijodiy fikrlash va mustaqil bilim olish ko‘nikmalarini rivojlantirishdir. Shu maqsadda axborot texnologiyalari orqali turli fanlar o‘rtasidagi bog‘liqlikni ko‘rsatish, ularni amaliy vazifalarda qo‘llash va integrativ yondashuvni amalga oshirish imkoniyatlari yoritilgan.