Katta Tizimlarda Foydalanuvchilar Identifikatsiyasi va Autentifikatsiyasi: Algoritmlar va Texnologiyalar - Toshboltayev Faxriddin O‘rinboyevich.; Qodiraliyev Jahonmurod Davronbek o‘g‘li (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada katta hajmli axborot tizimlarida foydalanuvchilarni identifikatsiyalash va autentifikatsiya qilishning dolzarb masalalari yoritilgan. Maqola zamonaviy algoritmlar va texnologiyalarni tahlil qilishga, jumladan, parollarga asoslangan, koʻp faktorli, biometrik va tokenlarga asoslangan usullarning xususiyatlari va samaradorligiga qaratilgan. Amaliy qismda ushbu mexanizmlarni joriy etish orqali tizimning himoyalanganlik darajasini oshirishga va ruxsatsiz kirishlarning oldini olishga qaratilgan amaliy tavsiyalar berilgan.