Tishsiz joylarda prikus balandligini aniqlash - Aziza (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Maqolada tishsiz joylarda prikus balandligini aniqlash muammosi va uning stomatologik amaliyotdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Oqibatda yuz morfologiyasi, artikulyatsiya jarayonlari hamda chaynash funksiyasini tiklash imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Prikus balandligini aniqlashda klinik, anatomik, funksional va estetik mezonlarga asoslanish zarurligi ilmiy dalillar bilan asoslanadi. Tadqiqot natijalari stomatologik protezlash sifatini oshirishga xizmat qiladi.