MAKTABGACHA TA’LIMDA EMOTSIONAL INTELLEKTNI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Sultanova Zuxra (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Maktabgacha ta'lim jarayonida bolalarning emotional intellektini rivojlantirish, ularning ijtimoiy va hissiy rivojlanishini ta'minlashda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada emotional intellektning asosiy tushunchalari, uning bolalar rivojlanishidagi o‘rni va maktabgacha ta'lim muassasalarida uning rivojlanishini ta'minlash uchun ishlatiladigan pedagogik usullar tahlil qilinadi. Maqolada bolalar bilan ishlashda o‘yin, guruh faoliyatlari, hissiy xatti-harakatlarni tushunishga yordam beruvchi mashqlar kabi metodlar alohida ta'kidlanadi. Emotional intellektni rivojlantirishning ijtimoiy va psixologik manfaatlari ko‘rsatiladi va o‘qituvchilarga samarali pedagogik yondashuvlarni taqdim etishga qaratilgan amaliy tavsiyalar beriladi.