TOSHKENT VILOYATIDA YER VA SUV RESURSLARIDAN OQILONA FOYDALANISH VA SAMARADORLIKNI OSHIRISH MEXANIZMLARI - Xalmirzaeva Zebiniso Axmadjonovna, (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Maqolada Toshkent viloyatida yer va suv resurslaridan foydalanish holati tahlil qilingan. Yer fondi, sug‘oriladigan yerlar, meliorativ holat va suv samaradorligi baholangan. Tomchilatib sug‘orish, yomg‘irlatib sug‘orish, lazerli tekislash va raqamli nazoratning ahamiyati ko‘rsatilgan. Iqtisodiy rag‘bat, subsidiya, klaster tizimi va GIS monitoring asosida resurslardan samarali foydalanish bo‘yicha amaliy takliflar ishlab chiqilgan.