Toshkent shahrining eng yosh tumani – Yangihayot: kengayish va rivojlanishning yangi bosqichi - Husan Sattorov Sanjar o‘g‘li, (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Toshkent shahrining maʼmuriy-hududiy tuzilmasida amalga oshirilgan muhim oʻzgarish – Yangihayot tumanining tashkil etilishi, uning huquqiy asoslari, hududiy shakllanish jarayoni va ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishining dastlabki bosqichlari tahlil qilingan. Maqolada tumanning vujudga kelishiga sabab boʻlgan urbanizatsiya jarayonlari, aholi sonining oʻsishi va boshqaruvni optimallashtirish zarurati kabi omillar koʻrib chiqilgan. Shuningdek, yangi tumanning shakllanishida Toshkent shahri va viloyatining qaysi hududlari hissa qoʻshgani xarita asosida yoritilgan hamda tumanning demografik va iqtisodiy koʻrsatkichlariga oid dastlabki maʼlumotlar keltirilgan.