ХОРАЗМ ВОҲАСИНИНГ ТУПРОҚ-ЭКОЛОГИК ШАРОИТИ ВА УНГА ЭРОЗИЯ ЖАРАЁНЛАРИНИНГ ТАЪСИРИ - Дусанова Ш. Б,; Бахтиёрова Ш. Д, (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Ушбу мақолада Хоразм воҳаси тупроқларининг экологик ҳолати, унда содир бўлаётган ўзгаришлар, унумдорлигига эрозия жараёнларининг таъсири ҳамда уларга қарши кураш бўйича чора-тадбирлар баён этилган бўлиб, тупроқ эрозияси, экиш тизимини ривожлантириш, ер ресурсларининг имкониятларини тўғри ҳисобга олиш, суғориладиган ерлар унумдорлигини ошириш, мелиоратив-экологик ҳолатини яхшилаш ва шўрланиш жараёнлари таҳлил қилинган.