Mintaqa tashqi savdo salohiyatini yuksaltirish yo’llari(Xorazm viloyati misolida) - Ataxonova Lola Ergashovna, (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Annotatsiya: Mintaqaning tashqi savdo salohiyati iqtisodiy o‘sish, hududiy raqobatbardoshlik va barqaror rivojlanishni ta’minlashda muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada mintaqalar, jumladan Xorazm viloyati misolida tashqi savdo salohiyatini yuksaltirish yo‘llari kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqotda viloyatning agrar va sanoat salohiyati, eksportga yo‘naltirilgan mahsulotlar tarkibi hamda geografik joylashuvining tashqi savdoga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish, transport-logistika infratuzilmasini takomillashtirish, kichik biznes va xususiy tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlash orqali Xorazm viloyatining eksport imkoniyatlarini kengaytirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, innovatsiyalar va texnologiyalar transferining eksport salohiyatini oshirishdagi o‘rni ochib beriladi. Maqolada ilgari surilgan xulosa va tavsiyalar mintaqaviy iqtisodiy siyosatni shakllantirishda hamda tashqi savdo aloqalarini mustahkamlashda amaliy ahamiyatga ega.