O‘ZBEKISTONDA IQLIM O‘ZGARISHI TA’SIRINI KAMAYTIRISHDA YASHIL ENERGIYANING O‘RNI - To‘rayev Ulug‘bek Murtazoyevich,; Turdiyeva Feruza Alisherovna, (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada iqlim o‘zgarishi uning insoniyat hayotida ta’siri, asosiy sabablari, hukumat vakillari va olimlar tomonidan uning salbiy oqibatlarini kamaytirish bo‘yicha olib borilayotgan va ilgari surilgan yechimlar ya’ni yashil energiya tanlovi va uning imkoniyatlari haqida ma’lumotlar berib o‘tilgan. Ta’kidlash joizki, tadqiqot davomida iqlim o‘zgarishining salbiy oqibatlarini hal qilishda yechim bo‘lishi mumkin bo‘lgan yashil energiyani tadbiq etishga doir bir qancha takliflar shakllantirgan. Bular mamlakat tomonidan yashil energiya tadbiq etish uchun subsidiyalar ko‘paytirish tavsiya etiladi. Shuningdek yetarli kadr va mutaxassislarga ega bo‘lish masalasini hal etish uchun, yashil energiya sohasiga qiziquvchi yoshlar va mutaxassislari malakasini oshirish va ularni eng rivojlangan davlatlarda malakaviy amaliyot o‘tashlarini yo‘lga qo‘yish maqsadga muvofiqdir.