BO'LAJAK O'QITUVCHILARNING KASBIY KOMPETENTLIGINI OSHIRISHDA SOFT SKILLS VA HARD SKILLS MUVOZANATINI TA'MINLASHNING PEDAGOGIK JIHATLARI - Rasulova Dilrabo Raxmatullayevna (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada bo'lajak o'qituvchilarning kasbiy tayyorgarligida "soft skills" (yumshoq ko'nikmalar) va "hard skills" (qattiq ko'nikmalar) muvozanatini ta'minlashning pedagogik jihatlari tahlil qilingan. Zamonaviy ta'lim tizimida o'qituvchidan nafaqat chuqur fan bilimlari, balki yuqori kommunikativ, emosional va ijtimoiy ko'nikmalar ham talab etilishi ta'kidlangan. Tadqiqotda ushbu ikki yo'nalishni o'quv jarayoniga integratsiya qilish usullari, dasturlarni takomillashtirish hamda natijadorlikni baholash mezonlari yoritilgan. Maqolada keltirilgan pedagogik yondashuvlar kelajak o'qituvchilarining raqobatbardoshligini oshirish va ta'lim sifatini yaxshilashga xizmat qilishi ko'rsatilgan.