Talabalarni umumtaʼlim maktablarida tashkil etiladigan o‘quv va pedagogik amaliyotiga tayyorlash. - Akmal Sirliyevich Ko‘bayev (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalari pedagogika yo‘nalishi talabalarini umumta’lim maktablaridagi o‘quv-pedagogik amaliyotga tayyorlashning metodik va psixologik asoslari tahlil qilingan. Tadqiqotda nazariy bilimlar va amaliy ko‘nikmalar o‘rtasidagi uzilish muammosi ko‘rib chiqilib, uni bartaraf etish bo‘yicha "Ustoz-shogird" tizimi va amaliyot oldi treninglarining ahamiyati yoritilgan.