MAKTABGACHA TA’LIM YOSHIDAGI BOLALARNING KITOBGA BO‘LGAN QIZIQISHINI OSHIRISH - Shamuratova Sevinch Quvondiq qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Annotatsiya. Mazkur ishda maktabgacha ta’lim yoshidagi bolalarning kitobga bo‘lgan qiziqishini oshirishning pedagogik-psixologik asoslari yoritiladi. Tadqiqotda bolalarda erta yoshdan boshlab kitobxonlik ko‘nikmalarini shakllantirish, o‘qishga mehr uyg‘otish hamda badiiy adabiyot orqali ularning nutqi, tafakkuri va tasavvurini rivojlantirish masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, Maktabgacha ta’lim vazirligi tomonidan belgilangan talablar asosida ta’lim jarayonida zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interfaol metodlar va oilaviy hamkorlikning ahamiyati ochib beriladi.