TA’LIM TIZIMINI MODERNIZATSIYA QILISH JARAYONIDA KLASTER MODELINING NAZARIY VA AMALIY AHAMIYATI - Nuraliyeva Dilshoda Yo’lchiboy qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Maqolada ta’lim tizimini modernizatsiya qilish jarayonida klaster modelining nazariy-metodologik asoslari hamda uning amaliy samaradorligi kompleks tahlil qilinadi. Ta’lim, fan va ishlab chiqarish o‘rtasidagi integratsiyani ta’minlovchi klaster yondashuvi zamonaviy ta’lim siyosatining muhim institutsional mexanizmi sifatida asoslab beriladi. Klaster modelini ta’lim tizimini modernizatsiya qilishda strategik yo‘nalish sifatida joriy etish zarurligini ko‘rsatadi.