Maktabgacha talim metodikasini oqitishda suniy intellektdan foydalanish - Djabbarova Gulnora (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Maqolada maktabgacha ta'lim yo'nalishidagi bo'lajak tarbiyachilar va o'qituvchilarni tayyorlash jarayonida sun'iy intellekt (SI) texnologiyalaridan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari ko'rib chiqiladi. SI ning individual ta'limni shaxsiylashtirish, o'quv materiallarini avtomatik yaratish, bolalarning rivojlanishini monitoring qilish va pedagogik jarayonni optimallashtirishdagi roli tahlil etiladi. O'zbekiston ta'lim tizimida SI ni joriy etish bo'yicha amalga oshirilayotgan loyihalar (masalan, Eduten platformasi va “Bir million sun'iy intellekt yetakchilari” dasturi) misolida maktabgacha ta'lim metodikasini o'qitishda SI dan foydalanishning afzalliklari, muammolari va istiqbollari yoritiladi. Maqola SI ni pedagogik metodikaga integratsiya qilish orqali ta'lim sifatini oshirish va tarbiyachilarning raqamli kompetensiyasini rivojlantirishga qaratilgan takliflar bilan yakunlanadi.