SUN’IY INTELLEKT DASTURINING KELAJAKDAGI RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Kunisova Gulmira Urazxonovnaga (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada sun’iy intellekt dasturlarining kelajakdagi rivojlanish yo‘nalishlari texnologik, ijtimoiy va etik omillar nuqtayi nazaridan kompleks tahlil qilinadi. Tadqiqotda sun’iy intellektning algoritmik evolyutsiyasi, generativ modellar, inson va mashina o‘rtasidagi o‘zaro ta’sir hamda ushbu texnologiyalarning jamiyatga ta’siri ilmiy manbalar asosida baholanadi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, sun’iy intellekt kelajakda faqat avtomatlashtirish vositasi bo‘lib qolmay, balki bilim ishlab chiqarish, qaror qabul qilish va ijtimoiy jarayonlarni boshqarishda strategik omilga aylanadi.