BADIIY ASARLARNI QIYOSLAB O‘RGANISH (XAYRIDDIN SULTON VA VASILIY SHUKSHIN ASARI MISOLIDA) - Tojiboyeva Maxliyo Baxriddin qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Maqolada qiyosiy-tarixiy metodning o‘ziga xos ilmiy jihatlari, qiyoslashning paydo bo‘lishi, bugungi kunda qo‘llanilishi masalalari yoritilgan. Qiyosiy metod orqali tahlil qilinganda e’tibor qaratilishi lozim bo‘lgan jihatlar keltirilgan. Xayriddin Sulton va Vasiliy Shukshinning sujet hamda kompozitsiyasi o‘xshash bo‘lgan ikki asari qiyosiy tahlil qilingan.