NUTQ BUZILISHLARI BO‘LGAN BOLALARNING TA’LIM TARBIYA JARAYONIDA OTA ONALAI BILAN HAMKORLIKNING AHAMIYATI - Raximva Dilfuza Nurmetovna (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada nutq buzilishlarini korreksiya qilish jarayonida ota-onalar bilan samarali hamkorlikni yo‘lga qo‘yishning dolzarbligi va ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil etiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, logopedik ishlarning samaradorligi nafaqat mutaxassisning kasbiy faoliyatiga, balki oiladagi psixologik muhit hamda ota-onalarning pedagogik savodxonlik darajasiga ham bevosita bog‘liq ekanligi asoslab beriladi. Ota-ona ishtirokini nazarda tutuvchi kompleks yondashuv bolalarda nutq faoliyatining barqaror rivojlanishiga, ularning ijtimoiy moslashuvini yaxshilashga hamda kommunikativ kompetensiyasini shakllantirishga xizmat qilishi ko‘rsatib o‘tiladi. Shuningdek, maqolada logoped va ota-onalar hamkorligining samarali shakllari, interfaol metodlar hamda psixologik qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari yoritib beriladi.