BOSHLANG‘ICH TA‘LIMDA AXBOROT KOMMUNIKATSIYA TEXNALOGIYALARIDAN FOYDALANISH ORQALI O‘QUVCHILARNING PSIXOLOGIK RIVOJLANISHLARINI QO‘LLAB QUVVATLASH. - Sotvoldiyeva Zebuniso Abbosbek qizi; Xotamova Durdona Axmadjon qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim jarayonida axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan (AKT) foydalanishning o‘quvchilarning psixologik rivojlanishiga ta’siri ilmiy-amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Maqolada AKT vositalari yordamida o‘quvchilarda motivatsiya, mustaqil fikrlash, muloqot ko‘nikmalari hamda emotsional barqarorlikning shakllanishi yoritiladi. Shuningdek, raqamli ta’lim muhitining o‘quvchilar psixologik xususiyatlariga moslashtirilishi, interaktiv metodlar orqali ularning kognitiv faolligini oshirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich sinf o‘qituvchilariga AKTdan samarali foydalanish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi va o‘quvchilarning psixologik rivojlanishini qo‘llab-quvvatlashda zamonaviy texnologiyalarning ahamiyatini asoslab beradi.