YOSH HARBIY XIZMATCHI OFITSERLARNI MULOQOT MADANIYATINI SAMARALI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK TAHLILI - Matyakubov Elyor Rajapovich (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada yosh harbiy xizmatchi ofitserlarning muloqot madaniyatini samarali shakllantirishning nazariy va metodologik asoslari tahlil qilinadi. Muloqot madaniyati harbiy xizmat jarayonida boshqaruv samaradorligi, jamoaviy muvofiqlik va ma’naviy barqarorlikni ta’minlashda muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot psixologik, pedagogik va madaniy omillarni, shuningdek, innovatsion pedagogik metodlar, treninglar va amaliy mashg‘ulotlar yordamida muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirish usullarini o‘rganadi. Natijalar harbiy ta’lim muassasalari va harbiy qismlarda yosh ofitserlarning muloqot madaniyatini samarali shakllantirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.