IQTISODIYOTDA MA’LUMOTLAR TAHLILINING ZAMONAVIY METODLARI VA ULARNING QO‘LLANISH IMKONIYATLARI. - Xolmuxammadova Sabrina Ilhom qizi; Gafurova Dilobar Karamatovna (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada iqtisodiyotda ma’lumotlar tahlilining zamonaviy metodlari, ularning mohiyati va amaliy qo‘llanish imkoniyatlari tahlil etiladi. Unda iqtisodiy jarayonlarni bashoratlashda, tarmoqlar faoliyatini baholashda hamda qaror qabul qilishda ma’lumotlar tahlilining ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, iqtisodiy tahlilda sun’iy intellekt, katta ma’lumotlar (Big Data), mashinaviy o‘rganish va regressiya modellari kabi ilg‘or texnologiyalarni joriy etishning afzalliklari ko‘rsatib berilgan.