O’ZBEKISTONDAGI TARIXIY SHAHARLAR VA ULARNING HOZIRGI KUNDAGI AHAMIYATI - Ozodova Farangiz Ollashukur qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada O’zbekiston hududida joylashgan qadimiy va tarixiy, rang-barang mahobatli binolari, Samarqand,Buxora,Xiva kabi madaniyat va sivilizatsiya markazlarining hozirgi kundagi ahamiyati va iqtisodiy, madaniy hayotdagi o’rni yoritib beraladi. Maqolada bu shaharlarning UNESCO Butunjahon merosi ro’yhatiga kiritilganligi, bir-birida takrorlanmagan me’morchiligi, turizmni rivojlantirishdagi o’rni va tarixiy xotirani tiklashdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, tarixiy shaharlarning xalqaro miqyosdagi nufuzi va bu yerdagi obidalarning qachon, kim tomonidan barpo etilganligi haqida ham fikr yuritilgan.