JAMIYATIMIZDA KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHISH VA UNING AHAMIYATI - Hajiboyeva Gulrux Murodbek qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada jamiyat hayotida korrupsiyaning salbiy oqibatlari, uning iqtisodiy, siyosiy va ma’naviy sohalarga ko‘rsatadigan ta’siri hamda unga qarshi kurashishning huquqiy asoslari keng yoritilgan. Muallif O‘zbekiston Respublikasida korrupsiyaga qarshi kurashish sohasida amalga oshirilayotgan islohotlar, qabul qilingan qonun va strategik hujjatlar, shuningdek, Korrupsiyaga qarshi kurashish agentligining faoliyati haqida batafsil ma’lumot beradi. Maqolada raqamli texnologiyalarni joriy etish, davlat boshqaruvida ochiqlik va shaffoflikni ta’minlash, fuqarolik jamiyati institutlari va OAVning bu jarayondagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, yoshlar ongida halollik va adolat qadriyatlarini shakllantirishning ahamiyati ta’kidlanadi.