METALL IONLARINI POTENSIOMETRIK TITRLASH USULI YORDAMIDA ANIQLASH - Matmuratov Shavkat Atamuratovich (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada metall ionlarini aniqlashda elektrokimyoviy usullarning, xususan, potensiometrik titrlashning afzalliklari va qo‘llanishi ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda Cu²⁺, Zn²⁺ va Fe³⁺ ionlarini aniqlash uchun potensiometrik titrlash usuli sinovdan o‘tkazildi. Natijalar usulning yuqori sezuvchanlik, aniqlik va qayta takrorlanuvchanlik kabi ustun jihatlarini namoyon etdi.