ANTON CHEXOVNING “XAMELEON” HIKOYASINI OʻQITISH ORQALI TANQIDIY FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISH - Xudayberganova Diana Vladimirovna (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada jahon adabiyotining zabardast vakillaridan biri, hikoya va drama janrida salmoqli ijod qilgan Anton Pavlovich Chexovning “Xameleon” hikoyasi tahlilga tortildi. Hikoya markazida politsiya nazoratchisi Ochumelov turadi. Uning laganbardorlik, ikkiyuzlamachilik va mansabga qarab muomalasining o‘zgarishi kabi salbiy xarakterlari muhokama qilindi. Mutolaa davomida kitobxon yuqoridagi illatlarga qarshi tanqidiy fikrlashni rivojlantirishga hissa qo‘shishi yoritildi.