TESKARI SINF MODELI ORQALI MURAKKAB GRAMMATIKANI O‘RGANISH: C1 DARAJADAGI O‘QUVCHILAR TAJRIBASI - Feruz Xaknazarov (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada teskari sinf (flipped classroom) modeli asosida C1 darajadagi o‘quvchilarga ingliz tilining murakkab grammatikasini o‘rgatish jarayoni va uning samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida o‘quvchilarning darsdan oldin nazariy materiallarni mustaqil o‘zlashtirishi hamda dars jarayonida amaliy mashg‘ulotlar orqali bilimlarini mustahkamlashi o‘rganildi. Metodologiya sifatida tajriba-sinov ishlari, kuzatuv, so‘rovnoma va test natijalari asos qilib olindi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, teskari sinf modeli o‘quvchilarning murakkab grammatik tuzilmalarni chuqurroq anglashiga, ularni nutqda samarali qo‘llashiga hamda mustaqil ta’lim ko‘nikmalarining rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi. Shuningdek, ushbu yondashuv o‘quvchilarning darsdagi faolligi va motivatsiyasini oshirishga xizmat qiladi. Maqolada olingan natijalar asosida metodik tavsiyalar ham beriladi.