ҲИКОЯДА ДАРАХТ – ШАЖАРА ТИМСОЛИ - Махматкулова Зарина Нуриллаевна (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Замонавий ҳикоячиликда дарахт тимсол таражига олиб чиқан ёзувчилар кўп. Бироқ Шодиқул Ҳамро ижодида коммунистик мафкуранинг аянчли манзараси, исмсиз дарахтнинг тақдири, бир оила, муҳит қиёфасига таъсирини хилма-хил эпизодларда очиб берилади. Бу жиҳат ушбу мақолада қай йўсинда инкишоф қилингани тадқиқ этилди.