KIMYO TA’LIMIDA ZAMONAVIY AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARINING QO‘LLANILISHI VA SAMARADORLIKNI OSHIRISH MASALALARI - Urazbayeva Gulnoza Zaxirovna; Qo‘chqarova Nargiza Otabekovna; Ataullayev Zokir Maxsudovich (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada kimyo ta’limida zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining qo‘llanilishi hamda ularning o‘qitish samaradorligiga ta’siri tahlil qilinadi. Xususan, oliy ta’lim muassasalarida kompyuter texnologiyalari asosida o‘quv jarayonini tashkil etish, virtual laboratoriyalarni joriy etish va multimedia vositalaridan foydalanishning ahamiyati yoritilgan. Kimyo fanini o‘qitishda AKTdan foydalanish orqali murakkab nazariy tushunchalarni vizual va interaktiv tarzda tushuntirish, talabalar bilimini mustahkamlash hamda amaliy ko‘nikmalarni rivojlantirish imkoniyatlari asoslab berilgan. Shuningdek, ta’lim jarayonini individuallashtirish, talabalar faolligini oshirish va mustaqil ta’limni rivojlantirishda AKTning o‘rni ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan samarali foydalanish kimyo ta’limi sifatini oshirishning muhim omili ekanligi xulosa qilinadi.