O‘zbek sinflarda jahon bolalar adabiyoti namunalarini o‘qitishda innovatsion texnologiyalardan foydalanishv - Zaripova Maftuna Bahrom qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga jahon bolalar adabiyoti namunalarini o‘qitishda zamonaviy raqamli texnologiyalardan foydalanishning metodik asoslari yoritilgan. Maqolada elektron ta’lim resurslari, interfaol metodlar hamda multimedia ilovalarining o‘quvchi nutqini boyitish va dunyoqarashini kengaytirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, xalqaro tajribalarga tayangan holda xorijiy asarlarni tahlil qilishda o‘quvchilarning tanqidiy fikrlashini rivojlantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.