AHOLINING IJTIMOIY HIMOYA MUHTOJ QATLAMLARIGA YURIDIK YORDAM KO‘RSATISHNING GIBRID TIZIMLARI: JAHON AMALIYOTI VA MILLIY ISTIQBOLLAR - Normamat Ramazonovish Mallayev; O'g'lonova Shahnoza Bahodir qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
​Ushbu maqolada yuridik yordam tizimining samaradorligi va mustaqilligini ta’minlashda xalqaro standartlarning o‘rni hamda rivojlangan davlatlar (AQSh, Buyuk Britaniya, Niderlandiya va Ukraina) tajribasi qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda bepul yuridik yordam ko‘rsatishning asosiy modellari - advokatlarni tayinlash (judicare) va davlat mudofaa idoralari (public defender) tizimlarining afzalliklari va kamchiliklari yoritilgan. Shuningdek, maqolada O‘zbekistonda yuridik yordam sifatini oshirish, hududiy qamrovni kengaytirish va aholining ijtimoiy himoyaga muhtoj qatlamlari uchun huquqiy xizmatlardan foydalanish imkoniyatlarini yaratish bo‘yicha taklif va tavsiyalar ilgari suriladi. Xizmat sifatini nazorat qilishning shartnomaviy mexanizmlari va gibrid modellarni joriy etish masalalari tahlil etilgan.