KREATIV FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHNING MODELLARI VA NAZARIYALARINING XILMA-XILLIGI. - Xamrayeva Nazira Ravshanovna (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Annotatsiya: Kreativ fikrlash zamonaviy ta'lim, ilm-fan va innovatsion rivojlanishning asosiy poydevorlaridan biri sifatida keng o'rganilayotgan psixologik hodisa hisoblanadi. Ushbu maqolada kreativlikni rivojlantirishga oid ilmiy yondashuvlarning nazariy xilma-xilligi tahlil qilinadi va turli modellarning o'ziga xos xususiyatlari, qo'llash sohalari hamda o'zaro bog'liqligi muhokama qilinadi. Tadqiqot natijasida kreativ fikrlashni rivojlantirishda yagona universal model mavjud emasligi, balki har bir nazariyaning ma'lum kontekst va maqsadlarga mos kelishi aniqlandi. Integratsion yondashuv asosida kreativ fikrlashni rivojlantirish strategiyalarini shakllantirish orqali ta'lim muassasalari va tashkilotlarda innovatsion potensialni oshirish imkoniyatlari ko'rib chiqildi. Maqola kreativlik nazariyalari sohasidagi ilmiy adabiyotga asoslanib, original tahlil va xulosa berishga qaratilgan bo'lib, amaliy qo'llash uchun yo'naltiruvchi tavsiyalar ishlab chiqilgan.