OLIY PEDAGOGIK TA’LIMDA TALABA QIZLARNING TADQIQOT VA INNOVATSION KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISh MUAMMOLARI - Uktamova Umida Sunatullayevna (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining pedagogik oliy ta’lim muassasalarida talaba qizlarning tadqiqot va innovatsion kompetensiyalarini rivojlantirish jarayonidagi asosiy muammolar kompleks tarzda tahlil qilinadi. Maqolada ushbu muammolarni hal qilish uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi. gender jihatdan teng huquqli ta’lim muhitini yaratish, integratsiyalashgan tadqiqot ta’limi modullarini joriy etish, innovatsion laboratoriyalar va tadqiqot markazlarini tashkil etish, mentorlik dasturlarini kengaytirish, talaba onalar uchun ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash tizimini mustahkamlash hamda xalqaro hamkorlikni rivojlantirish.