BO‘LAJAK MATEMATIKA O‘QITUVCHISINING KASBIY SALOHIYATINI SHAKLLANTIRISH. - Xalmanov Ural Rasulovich (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Maqolada bo‘lajak o‘qituvchining kasbiy salohiyati tushunchasi, uning mohiyati va tarkibiy qismlari ilmiy jihatdan tahlil etiladi. Kasbiy salohiyat pedagogik faoliyatni samarali amalga oshirish uchun zarur bo‘lgan bilim, ko‘nikma, malaka, shaxsiy fazilatlar, motivatsiya va qadriyatlarning uyg‘un majmuasi sifatida izohlanadi. Tadqiqotda o‘qituvchining kasbga tayyorligi, ijodkorligi hamda doimiy kasbiy o‘sishga intilishi zamonaviy ta’lim sifatini oshirishning asosiy omillaridan biri sifatida ko‘rsatib o‘tilgan. Maqola natijalari bo‘lajak pedagoglarda professional madaniyatni rivojlantirish zarurligini asoslab beradi.