Ijtimoiy tarmoqlarda o‘zbek tilining qo‘llanilishi - Burxonova Soliha Sundar qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlarda o‘zbek tilining qo‘llanishi keng qamrovda tahlil qilinadi. Internet nutqining shakllanishi, lingvistik va uslubiy xususiyatlari, adabiy til me’yorlariga ta’siri, yoshlar nutqidagi o‘zgarishlar, chet tillar ta’siri hamda til madaniyatini saqlash masalalari ilmiy-nazariy jihatdan yoritiladi. Maqola o‘zbek tilining raqamli muhitdagi bugungi holatini baholash va istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlarini belgilashga qaratilgan.