Boshlang’ich sinf o’quvchilarida hayotiy ko’nikmalarni shakllantirishning samarali usullari - Farhodova Sohiba Sardorbekovna (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Maqolada boshlang'ich sinf o'quvchilarida hayotiy ko'nikmalarni (kommunikatsiya, emotsional intellekt, muammo hal qilish, o'zini boshqarish va boshqalar) rivojlantirishning samarali usullari ko'rib chiqiladi. O'zbek pedagogikasi va xalqaro tajribaga asoslangan holda, o'qituvchilar uchun amaliy tavsiyalar berilgan. Usullar orasida rol o'ynash, guruh ishlar, emotsional mashqlar va oilaviy hamkorlik kabi yondashuvlar mavjud. Maqsad - bolalarni mustaqil va mas'uliyatli shaxslar qilib tarbiyalash, jamiyat talablariga moslashtirish. Maqola o'qituvchilar, ota-onalar va pedagogika talabalari uchun mo'ljallangan.