ELEKTRON TA’LIMDA PEDAGOGIK YONDASHUVLAR ILG‘OR TAJRIBALARNI O‘RGANISH - Hamrayeva Gulnoz Rustamovna (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada elektron ta’limning zamonaviy pedagogik yondashuvlari, xususan, aralash ta’lim (blended learning), teskari sinf (flipped classroom) va konnektivizm nazariyasi ko‘rib chiqiladi. Ilg‘or xorijiy va mahalliy tajribalar tahlil qilinib, ularning O‘zbekiston ta’lim tizimida qo‘llanilish istiqbollari baholanadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, ushbu yondashuvlar o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirish, mustaqil fikrlashni rivojlantirish va ta’lim samaradorligini yuqori ko‘tarishda muhim rol o‘ynaydi.